Ara
Close this search box.

Seo Optimizasyonu

Hadi markanız için bir adım atalım!
Hadi markanız için bir adım atalım!

Kurumsal Seo Hizmetleri

Kurumsal Seo ürün yada hizmet satışında her daim bir adım önde olmak isteyen firmaların öncelikli tercihi olmaktadır. İlgili arama hacimlerinde üst sıralara çıkarak kullanıcılara kolay arayüzlerle ulaşıp satışlarını kolay bir şekilde yapmak isteyenler kurumsal seo çalışmalarının faydalarını çokça görmektedir. Site içi ve site dışı başarılı kurumsal seo çalışması sayesinde dijital dünya içerisinde birçok marka doğmuş ve sektörlerinin büyümesine ve gelişimine çok katkı sağlamıştır. Çevrimiçi sıralamalarda potansiyel müşterilere öncelikli olarak ulaşmak her zaman rakiplerden bir adım önde olmayı göstermektedir.

Basit bir anlatımla ifade edecek olursak SEO; web sitenizin Google politikalarına göre Google ile olan entegrasyonu demektir. Sunduğunuz verilen doğruluğu, verilerinizin organik olması, web sitenizin kullanıcı deneyimi açısından başarılı ve sağlıklı olması gibi birçok unsur SEO’nun parçalarını oluşturmaktadır. Bu parçaların tam olarak birleştirilmiş hali karşımıza arama motoru optimizasyonu kavramını çıkarmaktadır. Bu linkten SEO nedir? hakkında yazmış olduğumuz yazımızın detaylarına erişebilirsiniz.

SEO kavramı, internet ve arama motoru kavramlarıyla beraber ortaya çıkmış ve gelişmiştir.

1991- İlk web sitesi olan Tim Berners-Lee tarafından yayın hayatına başladı.

1993- Excite arama motoru oluşturuldu.
1994- Yahoo Excite’a rakip olarak piyasaya çıktı.
1997 – Google, Yahoo ve Excite’a rakip olarak çıktı. Bu dönemlerde Black Hat SEO adı
verilen sayısız backlink almak ve yüzlerce kelime yazmak gibi çeşitli yöntemler vardı. Bu sayede arama motorlarında görünür olmaya başlandı.
1998 –Arama motorlarında linkler arasındaki ilişki başladı.
1999 –Altavista adı verilen arama motoru, yeni algoritma, indeksleme ve sıralama
algoritmasını oluşturmaya ve uygulamaya başladı. O dönemde birçok site kaybolduğu için
Kara Pazartesi olarak anılmaya başlandı.
2000 – Google, AdWords BGBM’ni (bin gösterim başı maliyet) başlattı.
2003 – Google Florida güncellemesi sunuldu. Bu güncelleme sayesinde anahtar kelime doldurma işlemi cezalandırılmaya başlandı.
2005- Google Analytics piyasaya sürüldü. NoFollow adı verilen meta özelliğinin
kullanılmasına karar verildi ve bu sayede kalitesiz link profiline sahip sitelerin yükselmesi zorlaştırıldı.
2006 – XML Site Haritaları kullanıma sunulduğuda arama motorlarının siteleri indexlemesini kolaylaştırdı.
2008 – Google Suggest kullanıma sunuldu ve bu sayede anahtar kelime araştırmaları kolaylaşmaya başladı.
2009 –Hız taraması için tasarlanan ve endeksi gerçek zamanlı olarak sıralayacak şekilde
genişleyen altyapı değişikliği olan Caffeine güncellenmesi yapıldı.
2010 –Twitter ve Facebook’un arama motoru sıralamasını etkilediğini doğrulandı.
2011 – Düşük kaliteli içeriğe sahip web sitelerini cezalandırılmaya yarayan Panda Farmer
Güncellemesi ile SEO’yu daha yüksek kaliteli içeriğe odaklanmaya zorlayan bir sektör haline getiren ilk adım olarak tarihe geçti. Schema.org Microfost’un yapılandırdığı kullanımlara
destek vermeye başladı ve yine aynı yıllarda Google+ kullanıma sunuldu.
2012 – Google, Penguin adını verdiği güncelleme ile spam/ backlink oluşturan, anahtar
kelime doldurma web sitelerini cezalandırmaya başladı.
2013 – Hummingbird güncellemesi yapıldı. Google’ın tarihindeki en büyük algoritma
güncellemesi olarak tarihe geçen Hummingbird, arama motoru sorgularına akıllıca yaklaşarak, sorguyu yapan kullanıcıyı tanıyıp ona uygun sonuçlar çıkarmayı hedefleyen bir
güncellemedir.
Başarılı arama motoru optimizasyonu çalışmaları web sitesinin Google’a kendini en net ve özgün şekilde ifade ederek kullanıcıya kolay bir deneyim sunmasıyla olmaktadır.
 
Seo çalışmaları, markanızı tanıtımını ve bilinirliğini arttırmak için etkili bir yöntemdir. Sattığınız ürünlerin müşteri tarafından araştırılmasında markanızı ön plana çıkarır. Sitenizin günlük ziyaretçi sayısını arttırır.

SEO çalışmalarına web sitenizin analizi ile başlanmalıdır. Bu analiz anlaşılır bir şekilde raporlandıktan sonra eylem planı oluşturulmalıdır. Site içi ve site dışı çalışmalardan neler yapılması gerektiği ele alınmalıdır. Seo çalışmalarına nereden başladığımızı ve ilerleyen sürecin neler olduğunu öğrenmek için bu linke tıklayabilirsiniz.

Ürünlerinizin/hizmetlerinizin bir listesi ve bu ürünlere/hizmetlere yönelik anahtar kelimeler çıkarılır. Müşterinin bu ürünü/hizmeti tercih ederken aradığı kelimeler kullandığı analiz edilir ve buna uygun kelimeler seçilir. Rakip firmaların web sitesi incelenir ve hangi anahtar kelimeleri kullandıkları incelenir. Edinilen listelerin aranma hacimlerine ve rekabet durumu analiz edilir. Bütün bu analizlerden sonra en faydalı kelimeler seçilmiş olur.
SEO çalışmalarının güvenilirliği günümüzde çok büyük önem taşımaktadır. Bir takım çıkar odakları tarafından sunulan yanlış algıların bilinçsiz müşterilerle buluşmasıyla ortaya zarar sonuçlu çalışmalar çıkmaktadır. Bu noktada yapmanız gereken en doğru şey Google  tarafından Türkçe olarak yayınlanan yönergeleri okuyarak işlemleri takip etmeniz olacaktır.
Site içi SEO çalışmalarında birçok unsur göz önünde bulundurmakta olup esasında önem arz eden nokta kullanıcı deneyimidir. Bunun haricinde çalışmalarda dikkat edilmesi gereken bazı noktaları sizlerle paylaşıyoruz. Başlık kullanımında hedeflenen anahtar kelime olmalıdır. Yazılarınızı kaliteli görsellerle desteklemelisiniz. Farklı web sitelerine (kalite göz önünde bulundurularak) link vermelisiniz. Yazılarda ilk yüz kelime içerisinde mutlaka anahtar kelimeniz yer almalıdır. H etiketi kullanımına dikkat etmelisiniz. Kullanıdığınız başlıklarla nitelik belirtmelisiniz. Sosyal medyada paylaşım butonlarını mutlaka kullanın. İçerikleriniz uzun ve kaliteli olsun. Sitenizde vakit geçirme süresini arttırın ve hemen çıkma oranını mutlaka azaltın. LSI anahtar kelime kullanımına dikkat ediniz.

SEO çalışmaları taksi tarifelerine bağlı olmadığı gibi günlük yevmiye ile de ölçülmemektedir. Sizlere ulaşan ya da bir şekilde sizlerle temas kuran kötü niyetli kişiler bu sektör hakkında kesinlikle belirleyici unsur değildir. Kişilerin ya da firmaların sahip olduğu yabancı dil, günlük gelişmeleri takip etme potansiyelleri, gerçekçi ve doğrunabilir referansları, sahip olduğu ekipleri herkesin sunduğu hizmete fiyat biçmesinde etmendir. Bu linke tıklayarak bu konu hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Arama motorlarında herhangi bir arama yaptığımızda milyonlarca sonuçla
karşılaşabilmekteyiz. Bunun sebebi Google’a sunulan yanlış bilgiler olmaktadır. Arama motorunun bir bilgi çöplüğüne dönmesini önlemek ve kullanıcının doğru bilgiyle buluşmasını sağlamak amaçlı özgün içerik dönemi başlamıştır.
Arama motorlarındaki temel kısaslardan birisi kullanıcının doğru sonuca daha hızlı
ulaşabilmesidir. Bununla bağlantılı olarak hızla artan Sosyal Medya kullanımıyla kullanıcılar aradıkları veriye ulaşmada başka bir aracıya sahip oldular. Google bunu göz önünde bulundurarak web sitelerinin bağlı olduğu sosyal medya hesaplarına SEO çalışmalarında daha fazla önem vermeye başladı.
Google robotları web sitenizi incelerken öncelikle domain isminizden başlayarak url yapınızı incelemektedir. Hazırladığınız sayfanın içeriği ne ile alakalı ise oluşturduğunuz url de onunla bütünlük taşımaktadır. Sayfa url yapıları sayfalar için H etiketlerinden önce ele alınır ancak önem sıralamasında H etiketlerinden daha sonra gelmektedir.
Search Engine Marketing, arama motoru pazarlamasıdır. Belirlenen arama terimleri ile maliyeti dahilin de arama motorlarında ilk sayfalarda en üstte reklam olarak gözükmesi durumudur.
İnternet üzerinde çeşitli dillerde SEO Tools’lar yer almakta olup ücretli yada ücretsiz olarak web sitenizin ölçümlemelerini yapmaktadırlar. Genel olarak ele alındığında 40 unsur gözeterek sitenize bir puan belirliyorlar.
Genellikle sayfanın açıklama, anahtar kelimeleri, sayfa yazarı, son güncellenme tarihi ve diğer meta kelimelerini tanımlamak için kullanılır.
Yapılandırılmış veriler web sitenizin zengin içerikler oluşturduğunu ve sayfaların daha hızlı ve kolay bir şekilde botlara tanıtılmasına yarar.
Organik trafik, Seo çalışmaları ile web sitelerin arama motorlarında çıkması sonucunda kişilerin web sitelerini aktif bir şekilde ziyaret etmesidir.

Seo Analizi Yapalım!

Formu hemen doldurun, markanızın seo analizini ücretsiz olarak yapalım.

[contact-form-7 id=”3536″ title=”Seo Analizi Formu”]